Bouw

Geef jouw woning een snelle en complete facelift

0 Shares
0
0
0

De buitenkant van je woning zie je elke dag, waardoor deze al snel niet meer de aandacht krijgt die het nodig heeft. Kleine mankementjes vallen niet snel op en kunnen daardoor uitgroeien tot flinke problemen. Om dit in de kiem te smoren, kun je jouw woning van een facelift voorzien met behulp van een professioneel bedrijf. Zo ziet jouw woning er niet alleen mooier uit, je maakt jouw woning ook klaar voor de toekomst en verduurzaamt door te kiezen voor de beste materialen. Lees snel verder wat je allemaal kunt doen om nog jarenlang te genieten van jouw woning.

Waarom je woning een facelift nodig heeft

De woningmarkt is grillig en als je eenmaal een leuke woning bemachtigd hebt, wil je daar natuurlijk graag aan vasthouden. Wanneer je over een aantal jaar besluit je woning te verkopen, zorg je dat je de nieuwe bewoners een hoop onderhoudswerk bespaart, waardoor je een hogere prijs kunt vragen voor je woning. Dat besparen op onderhoudswerk is overigens ook voor jou prettig, want zo ben je minder tijd kwijt aan je woning én hoef je minder geld uit te geven aan oplossingen voor kleine problemen. De buitenkant van je woning wordt namelijk blootgesteld aan allerlei verschillende weersomstandigheden, waardoor de volgende problemen zich kunnen voordoen:

  • Schimmel of houtrot
  • Afbladderende verf
  • Algvorming op stenen

Hoewel dit allemaal klein begint, kan het er uiteindelijk voor zorgen dat houtwerk afbrokkelt en dat er meer vocht in de stenen kan trekken, waardoor het allemaal niet meer goed isoleert. Daarnaast ziet je woning er steeds smoezeliger uit, waardoor het de aantrekkelijke uitstraling langzaam maar zeker verliest.

De verschillende mogelijkheden voor een goede facelift

De buitenkant van je woning kun je op verschillende manieren aanpakken. Sommigen helpen ook met het woongemak, terwijl anderen vooral bijdragen aan betere isolatie en daardoor verduurzaming van je woning. Alle mogelijkheden die hier worden genoemd kun je allemaal laten uitvoeren door de deskundige mensen van Bremer Dakkapellen.

Een dakkapel laten plaatsen in 1 dag!

Een manier waarop je niet alleen de buitenkant, maar ook de binnenkant van je woning aanpakt, is het laten plaatsen van een dakkapel. Hoewel er wat meer regelwerk gaat zitten in het regelen van een vergunning van je gemeente, kunnen de vakmensen van Bremer Dakkapellen de dakkapel zelf in slechts één dag plaatsen. Dit kan, omdat ze zoveel mogelijk werk al in hun eigen werkplaats, waardoor ze het enkel hoeven te plaatsen en monteren op jouw dak. Hierdoor heb je met zo min mogelijk overlast, ineens veel meer ruimte in de kamer waar de dakkapel aan geplaatst is. Dat is meer woonoppervlak en verbetert ook nog eens het leefplezier op ruimtes die anders moeilijk in te richten waren door het donkere dak.

Oude kozijnen vervangen met kunststof

Steeds meer en meer mensen raken overtuigd van de geweldige investering in kunststof kozijnen. Het kunststof dat gebruikt wordt bij Bremer Dakkapellen is gemaakt van recyclebaar materiaal, is milieuvriendelijk en gaat tot wel 50 jaar mee. Je hoeft je geen zorgen meer te maken om rottend materiaal, je hoeft kunststof nooit te verven en er bladderen geen lagen af. Dit bespaart dus een hoop onderhoudswerk, want kunststof kozijnen hoef je alleen af en toe af te nemen met een doekje en eventueel een sopje. Naast het minder onderhoud aan kunststof kozijnen, isoleren ze ook nog eens beter dan houten kozijnen. Hierdoor bespaar je op de gas- en elektriciteitsrekening. Je investeert dus niet alleen in minder onderhoudskosten en tijd, maar ook in lagere maandlasten. Ideaal dus!

Nieuwe gevelbekleding

Is jouw woning voorzien van prachtige houten features aan de gevel? Deze kun je ook laten vervangen met kunststof. Dit komt met dezelfde voordelen als de kunststof kozijnen, alleen wordt het op een groter oppervlak toegepast. Door de vele verschillende kleuren en afwerkingen waar kunststof gevelbekleding en kozijnen in worden geproduceerd, kun je jouw woning van een volledig nieuw uiterlijk voorzien of juist de traditionele uitstraling behouden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit kleuren als donkerblauw, rood of juist natuurlijke houtkleuren. Ook is het mogelijk om te kiezen voor kunststof met een houtnerf afwerking, waardoor het niet opvalt dat het kunststof is in plaats van houtwerk. Er zijn altijd genoeg mogelijkheden om uit te kiezen.

Een kleine ingreep met verschillende voordelen

Het is ook mogelijk om jouw woning een facelift te geven met de juiste zonwering. Denk bijvoorbeeld aan rolluiken die de warmte buitenhouden en je ramen beschermen tegen hagel of een boze buur. Ook zijn knikarmschermen perfect als vervanging van traditionele zonneschermen, omdat ze vlak uitschuiven en je er dus gemakkelijk onderdoor kunt lopen en je al je ramen en deuren openzet terwijl het scherm uitgeschoven is. Zo geniet je van schaduw zonder je hoofd te stoten wanneer je opstaat van je stoel. Ook hierbij kies je uit verschillende kleuren die karakter meegeven aan je woning.

Alles professioneel en snel onder één dak

De buitenkant van je woning is een ongelooflijk belangrijk onderdeel van de uitstraling van de woning. Je buren zullen met lichte jaloezie toekijken hoe jij geniet van je nieuwe dakkapel en lagere rekeningen, terwijl potentiële kopers zich sneller aangetrokken voelen tot je woning. Door de facelift van je woning uit te laten voeren door één bedrijf met jarenlange ervaring, bespaar je jezelf een hoop regelwerk en ben je ervan verzekerd dat je snel geniet van jouw oude woning die als nieuw is. Zeg bouwoverlast en slechte communicatie maar gedag door contact op te nemen met de ervaren mensen van Bremer Dakkapellen.

0 Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like