recycle

Wat is CFRP?

0 Shares
0
0
0

Als engineer zijnde heb je de keuze uit verschillende soorten materialen om je ontwerp of proces te verbeteren. Zo wordt er steeds vaker gekozen voor CFRP. Dit is enorm duurzaam materiaal waardoor de onderhoud en het levensduur van het materiaal enorm er zijn verlengd. Doordat het ook nog eens recyclebaar is, is CFRP met thermoplstische matrix voor veel engineers het juiste materiaal.

De eigenschappen van CFRTP

Wanneer je de eigenschappen wilt weten moet je eerst een merk kiezen. Zo werkt Alformet met CFTRP met de volgende eigenschappen:

  • Het materiaal is erg licht. Tot wel 4 keer zo licht als staal en ook nog eens een stuk lichter als aluminium.
  • Enorme sterkte en hoge stijgheid.
  • Minder onderhoud door corrosie- en chemicaliënbestenging
  • Een goede energieabsorbatie
  • 100% recyclebaar

Waarom kiezen energineers voor CFRTP?

CFRTP wordt vaak gekozen boven aluminium en staal. Dit komt doordat het materiaal verschillende handige voordelen heeft. Zo zorgt de combinatie van het lage gewicht en de kracht ervoor dat je al een stapje voor bent in de proces- en productverbetering. Hiernaast heeft het materiaal een veel betere weerstand tegen vermoeiing dan de andere opties die je hebt.

Ben je engineer en heb je nog vragen over de mogelijkheden die er zijn om CFRTP toe te passen in jouw processen? Neem dan snel een kijkje op www.alformet.com. Hier vindt je alle informatie die jij nodig hebt.

0 Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like