Een fraaie groene tuin dankzij kunstgras

Een fraaie groene tuin dankzij kunstgras

0 Shares
0
0
0

Een fraaie groene tuin, wie wilt dat nou niet? Helaas komt een groene tuin je niet zomaar aanwaaien als je voor echt gras kiest. Heb je hier ook geen zin in? Dan bestaat er gelukkig kunstgras! Dankzij kunstgras krijg je binnen no time een mooie tuin, zonder dat je daar veel tijd aan kwijt bent. Lijkt kunstgras jou ook wel wat, maar ben je nog niet helemaal overtuigd? Lees dan snel verder, want hieronder zetten we alle voordelen van kunstgras voor je op een rijtje!

1. Ideaal voor degenen die weinig tijd hebben

Kunstgras is de juiste keuze als je te weinig tijd hebt. Kunstgras is namelijk onderhoudsarm en bespaart dus echt veel tijd. Je hoeft het bijvoorbeeld niet te maaien, bemesten, bekalken en bij te knippen. Alleen af en toe het kunstgras schoonmaken is al voldoende. 

2. Ideaal voor gezin met kinderen

Heb je kleine kinderen thuis? Dan is kunstgras ook de beste oplossing als je je kinderen zorgeloos in de tuin wilt laten spelen. Kunstgras is namelijk erg sterk, dus kinderen kunnen er lekker op ravotten, rennen en springen zonder het gazon te mollen. Je kunt zelfs speeltoestellen en opblaaszwembaden op kunstgras plaatsen, zonder dat het gazon permanent beschadigd raakt. De grasvezels een beetje opborstelen met een bezem is al voldoende om het kunstgras er weer als nieuw uit te laten zien.

3. Ook voor huisdieren veilig

Heb je huisdieren, dan is kunstgras ook helemaal geen probleem. Integendeel, kunstgras is lekker zacht en fijn voor huisdieren om op te spelen. Het is geheel veilig en makkelijk schoon te houden. 

4. Ook voor klein budget een kunstgras gazon in de tuin

Kunstgras is duurder dan echt gras qua prijs, maar deze investering verdien je dubbel en dik terug naarmate de tijd verstrijkt. Je hebt namelijk geen water, maaimachine, mest en andere dingen nodig om het netjes te houden. Kunstgras is dus op de lange termijn juist beter voor de portemonnee!

5. Geen last meer van allergieën

Last van allergieën? Dan is de kans ook aanwezig dat je allergisch voor graspollen bent. Niet fijn als je gazon uit echt gras bestaat. Kies je voor kunstgras, dan heb je geen last van allergenen en kun je gerust buiten blijven zitten met mooi weer. Iedereen met hooikoorts zal hier zeker blij mee zijn!

6. Een nieuwe tuin in een mum van tijd

Zaai je gras, dan moet je altijd even wachten tot de zaadjes volgroeid zijn en dus zit je de eerste weken nog met een kaal gazon. Bij kunstgras heb je geen geduld nodig en geniet je meteen van een nieuwe tuin met een mooi gazon. Het aanleggen kost hooguit een paar uurtjes en daarna geniet je meteen van je fraaie, groene en nieuwe tuin!

0 Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like