Hier moet je op letten wanneer je een rolcontainer koopt: 3 tips

Hier moet je op letten wanneer je een rolcontainer koopt: 3 tips

0 Shares
0
0
0

Rolcontainers zijn veel in de retail terug te vinden. Dit is logisch, omdat rolcontainers een erg nuttige functie hebben. Er zijn veel soorten rolcontainers en daarom is het belangrijk om de juiste rolcontainer aan te schaffen. Je wilt waar voor je geld. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat de rolcontainer duurzaam is. Dit is onder andere afhankelijk van de materialen en de afwerking van de verschillende onderdelen. Waar je nog meer op moet letten bij de aanschaf van een rolcontainer lees je in dit artikel. 

Waarom een rolcontainer kopen? 

Een rolcontainer is iets anders dan een gewone container. Allereerst is het goed om te weten waarom je een rolcontainer zou kopen. Rolcontainers komen in veel verschillende soorten en maten. In de basis is een rolcontainer een open container die lijkt op een kooi. Deze container rijdt op wielen. Deze containers worden voornamelijk gebruikt voor transport. Waar moet je allemaal op letten wanneer je een rolcontainer koopt?

1. Insteekhek of klemhekken

Rolcontainers komen vaak met een insteekhek of als model met een klemhek. Een rolcontainer met een klemhek is de beste keuze wanneer je veel containers zo snel en comfortabel mogelijk wilt vullen. Met een simpele voetbeweging krijg je de rolcontainer snel en makkelijk los en klap je hem uit. Wil je dus minder moeite doen, dan kies je voor een model met een klemhek. 

2. Nestbare rolcontainers 

Niet iedere ruimte is groot genoeg om meerder rolcontainers naast elkaar neer te zetten. In dit geval is het verstandig om te kiezen voor nestbare rolcontainers. Deze rolcontainers zijn inschuifbaar. Deze rolcontainers besparen soms tot wel 75% ruimte ten opzichte van rolcontainers die niet inschuifbaar zijn. Twee soorten nestbare rolcontainers zijn de L-vorm en de A-vorm. De L-vorm bespaart meer ruimte dan de A-vorm, maar heeft wel extra handelingen nodig bij het inschuiven. Denk dus goed na over wat voor jou het best werkt. 

Nestbare rolcontainers

3. Materialen rolcontainers 

Een rolcontainer bestaat uit verschillende materialen. Er zijn rolcontainers van hout, plastic en staal. Hout is in het algemeen het goedkoopst en staal het duurst. Echter gaat hout wel het minst lang mee en staal het langst. Plastic zit precies tussen deze twee in. Wanneer een rolcontainer van staal thermisch is verzonken, is het ook mogelijk om de rolcontainer buiten te stallen. Ga dus ook hier goed na wat het beste van toepassing is op jouw voorkeuren. 

Let bij het aanschaffen van een nieuwe rolcontainer goed op deze drie tips. Zo heb je het langst profijt van jouw rolcontainer. 

0 Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like