beton cire

De kosten van een gietvloer

0 Shares
0
0
0

De gietvloer wordt tegenwoordig veel toegepast vanwege de vele mogelijkheden en voordelen. De Gietvloer vergt echter wel een flinke investering. Het is daarom verstandig om u eerst in de kosten van een gietvloer te verdiepen.

De prijs per M2

Als u gietvloer leverancier gaat vergelijken dan doet u er goed aan om te kijken naar de prijs per vierkante meter. Dit is de gemiddelde prijs waarop u de leveranciers het best kunt vergelijken qua kosten. Houdt er wel rekening mee dat de kwaliteit van een gietvloer kan verschillen. Meestal zit de prijs van een gietvloer per m2 rond de 60 euro. 

Een lange termijn investering

Een gietvloer is een flinke investering maar dit is gelukkig wel een investering voor de lange termijn. Een gietvloer blijft jarenlang goed en daarom is vaak een investering die mensen bereid zijn om te doen. Als u bijvoorbeeld een gietvloer in een nieuwbouw woning laat aanbrengen dan kunt u er jaren mee vooruit.

Een echte kwaliteitsvloer laten plaatsen 

Wanneer u net een nieuw huis heeft gekocht of wanneer u een bestaande woning wenst te renoveren zult u meteen willen kiezen voor een echte kwaliteitsvloer. In dat geval is de kans groot dat u al snel uw oog zult laten vallen op de zogenaamde gietvloer of gevlinderd beton. Deze interessante vloer is naadloos en kan zeer eenvoudig in alle verschillende soorten woningen geïntegreerd worden. Jammer genoeg heeft deze vloer algemeen de reputatie bijzonder duur te zijn. Door de jaren heen is het prijskaartje van de polyurethaan gietvloer echter zeer aanzienlijk gedaald waardoor ze tegenwoordig meer dan ooit financieel toegankelijk is voor iedereen. Het is belangrijk om de vloer te beschermen door o.a. viltjes onder stoelen te plaatsen.

Wat is de polyurethaan gietvloer? 

Wanneer u wenst te genieten van een zo optimaal mogelijke kwaliteit is het wel belangrijk om een duidelijk onderscheid te maken tussen de epoxyvloer en de zogenaamde polyurethaan gietvloer, ook wel PU gietvloer genaamd. Hoewel de epoxyvloer vooral in de industrie zeer warm wordt onthaald is het toepassen van deze vloer in een woning minder interessant. De epoxyvloer heeft na verloop van tijd namelijk de neiging om te verkleuren waardoor het afbreuk kan doen aan uw interieur. Met andere woorden, wilt u echt gebruik kunnen maken van een zo kwalitatief mogelijke vloer in uw huis? Dan is het toepassen van de polyurethaan gietvloer ongetwijfeld een zeer interessante keuze!

0 Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like