Hoe dragen entreematten bij aan de duurzaamheid van je pand?

Hoe dragen entreematten bij aan de duurzaamheid van je pand?

0 Shares
0
0
0

Het verduurzamen van een pand kan als een flinke opgave voelen, maar soms maken kleine aanpassingen al een groots verschil. Als eigenaar of beheerder van een openbaar gebouw – zoals een museum, hotel of aquarium – wil je er zeker van zijn dat je interieur langdurig mooi en onderhoudsvrij blijft. Door het gebruik van wandbeschermingsplaten, hoekbeschermers en PVC plinten kun je dat doel bereiken. Maar wist je dat zelfs je entreematten bijdragen aan het behoud van je interieur? In dit artikel vertellen we je meer.

Hoe beschermen entreematten je interieur?

Het gebruik van een entreemat is cruciaal voor het beschermen van je interieur. Door het plaatsen van een goede entreemat wordt het merendeel van het vocht en vuil opgevangen bij de deur. Hierdoor blijven de vloeren langer schoon en verspreidt er minder vuil door het gebouw. Dit leidt niet alleen tot besparing op schoonmaakkosten maar vermindert ook het risico op uitglijden, bijvoorbeeld op laminaatvloeren en trappen. Om ervoor te zorgen dat de entreemat optimaal werkt, is het van groot belang dat bezoekers haaks over de profielen van de mat lopen. Bovendien wordt aangeraden om te kiezen voor een mat van minstens 300 centimeter lang.

Wat zijn de voordelen van entreematten?

  • Verlenging van de levensduur van de vloeren en het interieur;
  • Vermindering van schoonmaakkosten;
  • Vermindering van het uitglijdgevaar op gladde oppervlakken;
  • Verhoging van de algehele uitstraling en hygiëne van het gebouw.

Houd viezigheid buiten de deur

Een gladde vloer kan gevaarlijk zijn, maar bij een gladde trap is het risico nog groter. Vooral in openbare gebouwen waar dagelijks veel mensen de trap op- en aflopen, is het van groot belang om uitglijdgevaar te voorkomen. Een goede entreemat kan al veel nattigheid buiten de deur houden, waardoor oppervlakken als trappen en vloeren veiliger worden. Voor extra veiligheid kun je het beste antislipstrips op je trappen plaatsen. Trap strips in het zwart bieden niet alleen een stijlvolle uitstraling aan je trap, maar zorgen er daarnaast voor dat je trap een stuk veiliger wordt. Zo voorkom je uitglijdgevaar én bescherm je je trap tegen slijtage, waardoor je bijdraagt aan de duurzaamheid van je pand.

Waar koop je goede entreematten?

Je kunt je pand gemakkelijk en veilig aanpassen met behulp van een aantal slimme investeringen. Bij Mapro B.V, een professionele toeleverancier, kun je terecht voor een uitgebreid assortiment aan producten dat je helpt jouw pand in topconditie te houden, waaronder de entreematten die vuil en vocht buiten de deur houden. Bovendien biedt Mapro ook een professionele installatieservice, zodat je er zeker van kunt zijn dat de producten op de juiste manier worden geplaatst. Wil jij jouw pand verduurzamen en investeren in veiligheid en onderhoudsgemak? Neem dan vandaag nog contact op met de experts van Mapro B.V!

0 Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like