Tips voor de aankoop van graszoden

Tips voor de aankoop van graszoden

0 Shares
0
0
0

Een fraaie tuin vol groen bereik je door graszoden te kopen en aan te leggen. Het voordeel van graszoden is dat je direct van het resultaat geniet. Als de grasmatten eenmaal gelegd zijn, dan kijk je dus meteen tegen een groen grasveld aan. Het duurt alleen enkele weken voordat je er maximaal gebruik van kunt maken. Het duurt namelijk zo’n twee weken voordat je het gras mag betreden. De dichtheid van het gras is groot bij graszoden, dus je zult geen last hebben van kale plekjes. Zaai je zelf gras, dan is de kans veel groter op kale stukjes. Wel is zelf gras zaaien natuurlijk een stuk goedkoper, alleen moet je dus weer lang wachten tot het uitgegroeid is tot een groen grasveld. Soms duurt het maanden voordat je op het gras mag lopen, zitten of liggen. Kortom, graszoden bestellen is dan de juiste keuze voor als je direct een fraai en groen gazon wilt. Lijkt dit jou ook wat? Lees dan snel verder, want hieronder staan een aantal tips voor de aankoop van graszoden!

Wat zijn graszoden?

Graszoden bestaan uit dunne stroken gras die je kunt uitrollen. Leg je ze strak naast elkaar, dan ontstaat er een perfect gazon. Een graszode bestaat uit een laag grond met daarin de wortels en uiteraard het gras zelf. Graszoden worden gekweekt en speciale velden en deze worden na ongeveer één haar geoogst. De matten zijn dan stevig genoeg en de dichtheid van het gras is tegen die tijd ook voldoende. Als de graszoden geoogst worden, worden ze in stroken gesneden en opgerold vervoerd als een soort mat. Om de graszoden zo vers mogelijk te vervoeren, worden ze pas op de dag van vervoer losgesneden.

Wat voor soort gras?

Graszoden van hoge kwaliteit zijn erg stevig en bestaan uit een mix van diverse grassoorten. Deze zijn met de grootste zorg geselecteerd en passen dan ook perfect bij elkaar. Zo bestaat er bijvoorbeeld een mix van speelgras, welke ideaal is voor gezinnen met kinderen en huisdieren die graag in de tuin spelen. Speelgras is daar erg geschikt voor, omdat het uit verschillende soorten sterk gras bestaat.

Graszoden kopen en zelf aanleggen

Je kunt prima zelf kant-en-klare graszoden aanschaffen en zelf leggen. De graszoden die laat bezorgen, komen dan direct van de grasteler af. Zoals je al eerder gelezen hebt, zijn de graszoden diezelfde dag nog versneden. Voor het aanleggen van graszoden is het belangrijk dat je eerst de ondergrond goed prepareert. Zorg dus voor een egale ondergrond, vrij van onkruid. De grond moet vervolgens omgespit worden en weer egaal gemaakt worden. Daarna is het een kwestie van graszoden uitrollen en op maat snijden. Doe het prepareren van de ondergrond wel voordat de graszoden daadwerkelijk worden geleverd, want het is erg belangrijk dat de graszoden zo snel mogelijk na levering worden uitgerold. Zo voorkom je dat het gras gaat rotten. De beste tijd om graszoden aan te leggen is het voorjaar, want dan kunnen de wortels het beste aan de grond hechten.

0 Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like