Alles wat je moet weten over waterontharders

0 Shares
0
0
0

Weet jij al wat je kunt bereiken met waterontharders? Steeds meer huishoudens stappen over naar een van de modellen om ervoor te zorgen dat het water zachter is. In Nederland is het water namelijk vrij hard, doordat er veel kalk in het water zit. Dit kan op termijn een flinke kostenpost opleveren op verschillende gebieden en brengt bijvoorbeeld ook extra schoonmaakmiddelen met zich mee. Een waterontharder kopen kan in dit geval wel voordelen opleveren. Voordat je deze ontharder in huis haalt, is het goed om meer informatie te krijgen. Zo zorg je ervoor dat je altijd een goede keuze maakt.

 Alles wat je moet weten over waterontharders

Zo werken de waterontharders

De waterontharders zijn speciale apparaten waarmee het water zachter gemaakt kan worden. De ontharders zijn hiervoor voorzien van speciale hars, dat de calcium- en magnesiumionen aan zich bindt. Hierdoor komt de kalk niet in de leidingen terecht en zal het water dus ook niet hard zijn. Deze hars raakt eens in de zoveel tijd verzadigd. Vanaf dat moment moet de reiniging plaatsvinden. Dit wordt de regeneratie genoemd. Tijdens de regeneratie wordt de ontharding tijdelijk stopgezet, zodat het spoelwater en zout niet door de kraan komt. Na de regeneratie kan de hars weer alles opnemen en zorg je ervoor dat je profiteert van het zachte water.

De voordelen van een waterontharder

Een waterontharder kopen levert jou direct veel voordelen op. Als eerste profiteer je van zachter water. Dit kan voor jouw huid en haar grote voordelen opleveren. Huidirritaties komen namelijk vaak doordat de kalk op jouw huid komt. Daarnaast hoef je tijdens de schoonmaak minder chemische schoonmaakmiddelen te gebruiken. Antikalk hoeft bijvoorbeeld niet meer in jouw badkamer te staan. De kalkaanslag zal namelijk aanzienlijk minder of zelfs helemaal verdwijnen op het oppervlak. Je bent hierdoor dus ook minder tijd kwijt aan de schoonmaak zelf.

Een ander groot voordeel van waterontharders is op het gebied van de huishoudelijke apparaten. De verwarmingselementen van de apparaten kunnen aangetast worden door de kalkaanslag. Dit zorgt ervoor dat de warmte niet goed meer doorgegeven kan worden. Op termijn kan dit ertoe leiden dat de apparaten sneller kapotgaan. Met een waterontharder kun je de levensduur verlengen. Daarnaast zal je door middel van een waterontharder minder energie verbruiken doordat de apparaten minder hard hoeven te werken om dezelfde resultaten op te leveren. Dit kan jou een extra besparing opleveren op basis van jouw jaarlijkse energierekening.

Alles wat je moet weten over waterontharders

Hier let je op tijdens een waterontharder kopen

De waterontharders komen in verschillende modellen. Je moet daarom goed weten waar je op moet letten voordat je de aankoop doet. Zo ga je als eerste kijken naar de inhoud van de waterontharder. Deze moet op jouw huishouden aangepast worden. Er zijn altijd ontharders voor de gemiddelde huishoudens en voor de grotere gezinnen te vinden. Zo zorg je ervoor dat het water altijd zacht kan zijn. Ook kijk je naar de afmetingen van de ontharders. Zo zorg je ervoor dat jouw ontharder altijd op de aangewezen plek kan komen te staan voor het gebruik.  

0 Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like