Deurkrukken: Hier let je op bij de koop

0 Shares
0
0
0

Deuren zijn onmisbaar in de woning. Mensen nemen daarom vaak genoegen met de standaard uitvoeringen van de deurkrukken en de deuren. Er is echter veel meer te vinden, waardoor je ze altijd aan jouw stijl aan kunt passen. Er zijn altijd deurkrukken te koop waar je veel meer plezier aan gaat behalen en waar soms ook andere specificaties bij komen kijken. Het is daarom verstandig om je hierin te verdiepen, zodat je altijd een goede keuze gaat maken. Onderstaande informatie zet daarom een aantal zaken voor jou op een rij, zodat jouw aankoop een succes wordt.

Deurkrukken Hier let je op bij de koop

De verschillende soorten deurkrukken

Professionals hebben altijd deurkrukken te koop in een groot aantal varianten. De verschillen zijn voornamelijk op het gebied van materialen terug te vinden. Zo kun je een keuze maken tussen aluminium en RVS. Deze materialen hebben een aantal eigen kenmerken, die zich voornamelijk verschillen in gewicht en kracht. Zo is aluminium veel sterker en zal ook langer meegaan. Deze worden daarom vaak voor de buitendeuren gebruikt. RVS is een lichter soort, welke je vooral op de binnendeuren terug gaat zien. Je kunt hierdoor altijd een materiaal vinden die bij de woning en situatie past.

De kleuren van de deurkrukken

Bij het vinden van de juiste deurkrukken kun je ook naar de kleuren kijken. Enkele kleuren die altijd voor komen in het assortiment zijn goud, zilver en zwart. De kleuren kunnen hierdoor bij het oppervlak passen, maar ook bij de accessoires die in huis te vinden zijn. Goud is een van de kleuren die tegenwoordig erg populair is. Vooral op donkere deuren kan het een stoer uiterlijk geven. Als je het neutraler wilt houden kun je altijd voor zwart of zilver kiezen. Deze kleuren zijn over het algemeen rustiger, maar geven wel een mooie uitstraling aan de ruimte waarop de deurkruk te vinden is.

Deurkrukken Hier let je op bij de koop

De extra benodigde accessoires

De professionals die de deurkrukken te koop hebben, zullen ook andere accessoires aanbieden die ervoor zorgen dat jouw deurkrukken altijd tot zijn recht komen. Zo wil je bij de voordeur ook voorzien zijn van voldoende beveiliging. Je kunt dan voor een totaalpakket gaan met de deurklinken, een slot, de kerntrekbeveiliging, veiligheidsscharnieren en een driepuntssluiting. Dit totaalpakket is voldoende om jouw woning goed beschermd te hebben en indringers buiten te houden. Je kunt de sloten ook los aanschaffen, zodat je bijvoorbeeld binnendeuren, waaronder de badkamer, ook van het slot kunt voorzien.

Naast de deurkrukken moet je ook zorgen dat de deur goed in het kozijn hangt. Hiervoor worden scharnieren gebruikt. De scharnieren komen in een groot aantal varianten. Zo heb je voor de buitendeuren de veiligheidsscharnieren. Deze hebben een aparte pin erin zitten, waardoor criminelen de deur er niet zomaar uit kunnen tikken. Let er ook op dat je een goede keuze maakt voor de overige scharnieren. Je hebt namelijk een keuze tussen de scharnieren voor rechtsdraaiende en linksdraaiende deuren. Alleen als je hier goed naar blijft kijken weet je zeker dat de deuren goed blijven hangen.

0 Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like