Meubel maken

Het zelf bouwen van je interieur

0 Shares
0
0
0

Op het moment dat je een nieuwe woning hebt gekocht of je gaat verhuizen dan wil je misschien zelf je interieur bouwen. Het zelf bouwen en zogenaamde DIY (Do It Yourself) wordt de laatste tijd steeds populairder. Dit is niet zo vreemd, want er zijn vele voordelen aan het zelf bouwen van je spullen en decoratie. Je kan namelijk alles geheel aanpassen naar jouw persoonlijke smaak en stijl. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om bestaande meubels en spullen te gebruiken en deze van een persoonlijke afwerking te voorzien. Zelf bouwen van dingen in je woning is de ideale manier om creatief met je handen bezig te zijn en als je handig genoeg bent kan je ook gerust grotere klussen aanpakken.

Begin met het maken van een plattegrond

Als van plan bent om zelf je huis te stylen en het interieur zelf te bouwen dan begin je met het maken van een plattegrond. Hiervoor teken je je woning op schaal. Misschien is er ergens een plattegrond van je woning beschikbaar, dit is handig, aangezien je dan direct weet hoe groot je huis precies is en kan je dit op de juiste schaal tekenen. Op het moment dat je geen plattegrond hebt dan kan je de wanden opmeten. Hiervoor gebruik je meestal een schaal van 1:50, oftewel 1 centimeter op papier is 50 centimeter in het echt. Een muur van 4 meter wordt op deze manier 8 centimeter op je papier. Een andere optie is om een schaal van 1:20 te gebruiken.

Het opmeten van de meubels

Als je meubels hebt die je wil houden en hergebruiken dan moet je deze ook opmeten. Je kan ze op een apart papier uittekenen in dezelfde schaal als je plattegrond. Meubels die je graag wil aanschaffen kan je ook uittekenen op de juiste schaal. Behalve meubels kan je ook vloerlampen of vloerkleden uittekenen zodat je een goed beeld krijgt van de opvulling van iedere ruimte. Daarna knip je de meubels uit en ga je de ruimte indelen. Het is slim om altijd meerdere meubels op papier uit te tekenen en ze uit te knippen. Op deze manier kan je makkelijk afwisselen tijdens het indelen. Je legt de meubels ergens op een plek binnen de plattegrond waar je denkt dat ze mooi staan, vervolgens kan je gaan schuiven. Houd rekening met de looppaden. Overal moet ongeveer een meter tussen zitten zodat de ruimtes niet te vol worden.

Een 3D plattegrond maken van je interieur

Het handige van een plattegrond is dat je verschillende combinaties kan uitproberen. Ook kan je alles een kleurtje geven en kijken welke kleuren goed bij elkaar passen en welke niet. Op het moment dat je graag je plattegrond naar een niveau hoger wilt tillen dan is een 3D plattegrond een goede keuze. Hiervoor zijn verschillende apps verkrijgbaar.

0 Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like