Zo wordt het schoonmaken van horren een stuk makkelijker

Zo wordt het schoonmaken van horren een stuk makkelijker

0 Shares
0
0
0

Horren schoonmaken kan een behoorlijk gedoe zijn: ze worden vaak al snel smerig, maar je moet ze erg voorzichtig behandelen, aangezien een kapotte hor onbruikbaar is. Lees hier de tips voor het schoonmaken van horren

Het venstergaas van horren voorzichtig schoonmaken 

Het allerbelangrijkste bij het schoonmaken van horren is dat je het voorzichtig doet. Het venstergaas van horren is namelijk behoorlijk fragiel, waardoor er al snel een klein scheurtje kan ontstaan. Doordat horren vaak een beetje gespannen staan kunnen deze al snel uitgroeien tot een grotere scheur, waar insecten makkelijk doorheen kunnen. Hiermee is elk voordeel dat je van je hor had natuurlijk gelijk weg. Het kan daarom een goed idee zijn om dit samen met iemand te doen, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over eventuele knopen en scheuren die sneller ontstaan als je het alleen doet. 

Denk goed na over het venstergaas schoonmaken 

Wanneer je het venstergaas van horren schoon gaat maken is het handig om vooraf alvast te bedenken hoe je dit gaat doen. Het is handig om een geschikt moment hiervoor te kiezen, idealiter op een moment waarop je even de tijd hebt en in een maand waarin er niet veel insecten zijn. Je kunt vervolgens op allerlei manieren de hor schoonmaken: met een doekje, een stofzuiger (zet het op de laagste stand die mogelijk is), of in bad met de douchekop. De methode waarop je het doet maakt niet zozeer uit; het is zoals gezegd vooral van belang dat je het erg voorzichtig doet en dat je je tijd voor dit klusje neemt. Op deze manier hou je de kans dat de hor kapot gaat namelijk het kleinst. 

Voorzichtig de hor uit elkaar halen 

Bij het schoonmaken van de hor is het ook van belang dat je er voor zorgt dat je het venstergaas voorzichtig uit de hor haalt, en deze op dezelfde manier weer terug doet in het frame nadat het is schoongemaakt. De randen van het venstergaas zijn namelijk het meest kwetsbaar, en het is erg zonde als hier een scheur ontstaat aangezien dit snel verder door de hor verspreid. Let er ook goed op dat er geen kleine gaatjes bij de randen zijn wanneer je het gaas teruggeplaatst: insecten kunnen hier namelijk goed gebruik van maken, en zullen het het snelst bij het randje proberen! Als je dit goed doet moet er echter geen enkel probleem zijn.

0 Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like