Zware zandzakken vervoeren doe je zo!

Zware zandzakken vervoeren doe je zo!

0 Shares
0
0
0

Zandzakken heb je nodig bij bijvoorbeeld een verbouwing van de tuin of bij wateroverlast. Zulke zandzakken zijn erg zwaar en het is een intensieve opgave deze te vervoeren. Gelukkig zijn er een aantal handige manieren om zware zandzakken te vervoeren. Moet jij binnenkort zware zandzakken vervoeren en heb je hier wat hulp bij nodig? Wij laten je in dit artikel zien hoe je dat doet. 

Vervoeren van zware middelen

Het vervoeren van zware middelen is een lastige klus. Met alleen je eigen handen zal dit niet gemakkelijk lukken. Er zijn gelukkig een aantal handige manieren om zware middelen, zoals zandzakken, te vervoeren. Denk aan het gebruiken van een pompwagen of een kruiwagen. Als je deze vervoersmiddelen niet hebt, huur je deze gemakkelijk bij bijvoorbeeld een bouwmarkt. 

Gebruik een pompwagen 

Met pompwagens of palletwagens vervoer je gemakkelijk zware pallets of zware zandzakken. Pompwagens hebben verschillende draagvermogens en vorklengtes. Afhankelijk van jouw hoeveelheid zandzakken kies je dus de juiste pompwagen. Sommige pompwagens beschikken ook over een ingebouwde weegschaal. Zo weet je precies hoeveel kilo zand je vervoert. 

Soorten pompwagens 

Er zijn verschillende soorten pompwagens. Zo zijn er handmatige pompwagens, deze hebben drie standen (heffen, dalen en neutraal). Deze pompwagen is wat compacter dan een elektrische pompwagen, dus erg handig wanneer je een klein magazijn hebt. 

Naast de handmatige pompwagen is er nog een hoogheffende pompwagen. Deze pompwagen is ergonomisch ingesteld, waardoor je het lichaam niet extra belast door alles op de pompwagen te tillen. Hierbij stimuleer je dus een goede werkhouding. 

De pompwagen die we eerder al noemden is de pompwagen met een ingebouwde weegschaal. Bij het gebruik van deze weegschaal weet je precies hoeveel kilo je vervoert, waardoor je van tevoren niet alles hoeft af te wegen. Hierdoor bespaar je doorlooptijd. 

Welke pompwagen kies je? 

Er zijn dus veel verschillende soorten pompwagens, maar welke past het beste bij jouw voorkeuren? Tijdens het kiezen van de juiste pompwagen houd je rekening met verschillende zaken. Denk aan het draagvermogen: hoeveel zandzakken wil je vervoeren met de pompwagen? Of denk aan het materiaal van de wielen. Gebruik je de pompwagen binnen of buiten? Ook de vorklengte en het formaat spelen een belangrijke rol bij de keuze van een pompwagen. 

Zoals je ziet biedt een pompwagen een goede oplossing voor het vervoeren van zware zandzakken. Ga goed na wat voor pompwagen je precies nodig hebt en maak het vervoer van zware zandzakken een simpele taak.

0 Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like