gordijnen

Houten jaloezieën of plissé gordijnen?

0 Shares
0
0
0

Gordijnen zijn een belangrijke toevoeging aan je interieur. Naast dat gordijnen de sfeer in huis bepalen, zorgen ze voor privacy en houden ze lichtinval buiten. Twijfel je tussen houten jaloezieën of plissé gordijnen? Lees hieronder dan meer over deze twee verschillende soorten gordijnen en ontdek welk gordijn het beste past bij jouw wensen en interieur.

Houten jaloezieën
Houten jaloezieën zijn lamellen die je makkelijk kunt kantelen. Je bepaalt hierdoor zelf hoe veel lichtinval en privacy je in huis wilt creëren. Houten jaloezieën hebben een rustieke, natuurlijke en stoere uitstraling. De jaloezieën passen hierdoor mooi in je woonkamer, werkkamer of slaapkamer. Zowel bij een landelijk als een modern interieur vormen de houten jaloezieën een echte eyecatcher. De jaloezieën worden op maat gemaakt en zijn eenvoudig te bedienen.

Plissé gordijnen
Plissé gordijnen zijn gordijnen met plooien. Je kunt met de plissé gordijnen makkelijk bepalen hoeveel lichtinval en privacy je in huis wilt. Zo kun je de plissé gordijnen half open hebben (van het middelste gedeelte van je raam naar beneden), waardoor er zonlicht binnenkomt én je nieuwsgierige blikken buiten houdt. Je koopt plissé gordijnen in allerlei kleuren, maten en uitvoeringen. Zo vind je altijd een gordijn die goed past bij jouw woonstijl.

Welk gordijn past het beste bij jouw interieur?
Welk soort gordijnen het beste bij jouw huis past, is afhankelijk van je interieur. Zo hebben houten jaloezieën een andere uitstraling dan plisségordijnen. Beide soorten gordijnen zijn erg geschikt voor in ruimtes waar je veel verblijft (zoals de woonkamer) omdat je makkelijk zelf bepaalt hoeveel licht en privacy je wilt creëren. Een goedkoper alternatief voor houten jaloezieën en plissé gordijnen zijn rolgordijnen. Met lichtdoorlatende rolgordijnen heb je iets minder vrijheid qua het bepalen van het lichtinval, maar geniet je wel van privacy en sfeer in huis.

0 Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like