huis

Duurzaam en milieuvriendelijk stoken? Kies voor infrarood verwarming

0 Shares
0
0
0

Je woning verwarmen is mogelijk op meerdere manieren: je kunt kiezen voor elektrische vloerverwarming of een verwarming op gas, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor een ander systeem: infrarood verwarming. Dit is niet alleen zeer modern, maar brengt ook heel veel andere voordelen met zich mee. Hier lees je meer over het infrarood verwarmingssysteem en kun je voor jezelf bepalen of dit ook voor jou interessant is.

Wat houdt verwarmen met infrarood in?

Verwarmen met infrarood houdt in dat je jouw woning verwarmt door middel van infraroodstraling. Deze worden geproduceerd door middel van een speciale koolvezelstructuur die in de panelen verwerkt zit. Hiermee kies je voor gericht verwarmen wat ook nog eens goed is voor je gezondheid. Infrarood panelen zijn overal in huis te plaatsen en geven dezelfde warmte als de zon af, waardoor het altijd aangenaam is in huis.

Infrarood verwarming: de voordelen

Met een infrarood verwarmingssysteem krijg je te maken met heel wat interessante voordelen. In de eerste plaats geeft dit systeem stralingswarmte af, waardoor je profiteert van directe warmte, zonder dat er sprake is van convectie. Verder is het energieverbruik een stuk lager, omdat er sprake is van gerichte verwarming van de ruimte. De installatie is eenvoudig en daarnaast staat dit systeem bekend om de moderne afwerking en uitstraling. Je kunt de panelen perfect integreren in je moderne interieur.

Hoe zuinig is een infrarood verwarming precies? Hoewel je de berekeningen alleen kunt maken met exacte gegevens, kun je er wel vanuit gaan dat het mogelijk is om te besparen. Dit komt omdat de warmte een stuk gerichter wordt afgegeven. Je bent hierdoor in staat om zo’n 10 tot 40% te besparen op je energierekening. Het infrarood verwarmingssysteem biedt heel wat prettige voordelen die voor jou en je woning. 

0 Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like