Dak

Garagedeur isoleren: alle belangrijke info op een rij

0 Shares
0
0
0

Via de garagedeur kan er snel warmte verloren gaan. Daarom kiezen veel mensen ervoor om hun garagedeur te isoleren. Maar wat zijn daarin de mogelijkheden? En wat voor alternatieve oplossingen zijn er als het isoleren van je garagedeur niet mogelijk is? In dit artikel geven we antwoord op dit soort vragen.

Waarom zou je je garagedeur isoleren?

Wanneer de garage met je woning is verbonden komt tocht en kou via de garage je woning binnen. Daardoor gaat de warmte verloren en dat resulteert in hogere stookkosten. Het isoleren van een garagedeur is dus een investering die je op termijn terugverdiend. 

Bovendien gaat het niet alleen om geld, maar ook om comfort. Een garage waar het niet tochtig en koud is, is immers veel prettiger om tijd in door te brengen. Bijvoorbeeld als je spullen aan het opruimen bent.

Hoe gaat het isoleren in zijn werk?

Het isoleren van het deurblad is relatief eenvoudig. Je kunt het namelijk doen met dunne isolatieplaten die je aan de achterkant van het deurblad kunt bevestigen en vast kunt maken met clips. Dergelijke panelen kun je bij de meeste garagedeur specialisten bestellen.

Maar met alleen het deurblad isoleren ben je er nog niet. Ongeïsoleerde garagedeuren hebben namelijk ook kieren aan de onderzijde en aan de rechter- en linkerzijde van het deurblad. Via deze kieren komt er veel tocht en kou de garage binnen. 

Je kunt bij een garagedeur specialist informeren naar rubberen strips om de kieren af te dichten. Een andere oplossing zou kunnen zijn dat je tochtstrips aan de zijkanten en onderkant van de deur monteert. Let daarbij op dat de tochtstrips niet de sluiting van de deur hinderen.

Andere oplossingen voor een geïsoleerde garagedeur

Niet iedere garagedeur kan geïsoleerd worden. Een voorbeeld hiervan zijn ongeïsoleerde roldeuren. Wanneer het niet mogelijk is om je garagedeur te isoleren kun je het beste je garagedeur laten vervangen voor een geïsoleerd model. Een garagedeur die goed geïsoleerd is en steeds meer aan populariteit wint zijn geïsoleerde openslaande garagedeuren van Hörmann.

Dit type deur bestaat uit 2 deurbladen waardoor je als het ware een extra voordeur krijgt. Het voordeel daarvan is dat je de garage snel in en uit kunt gaan zonder dat je de hele garagedeur hoeft te openen. Het nadeel is dat openslaande garagedeuren niet elektrisch te bedienen zijn.

Een andere populaire garagedeur die geïsoleerd wordt geleverd zijn sectionale garagedeuren. Dit type garagedeur kantelt tijdens het openen naar binnen toe waardoor je geen zorgen hoeft te maken over een deurblad dat naar buiten toe klapt.

Voor een compleet aanbod van garagedeuren kun je je ook online oriënteren, bijvoorbeeld op garagedeurspecialist.nl

0 Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like