Duurzaam verpakken beter voor het milieu

Duurzaam verpakken: beter voor het milieu

0 Shares
0
0
0

We gaan allemaal voor een meer duurzame toekomst, waarbij we met zorg met het milieu omgaan. Plastic heeft een slechte naam als het gaat om milieuvervuiling, maar gelukkig zijn er steeds meer innovatieve oplossingen op het gebied van de recycling van gebruikt plastic. Welke ontwikkelingen zijn er in de verpakkingsindustrie en de productie van gerecyclede plastic emmers?

Jaren twintig: transformatie naar het circulaire model

In de komende jaren worden er veel ontwikkelingen in de verpakkingswereld verwacht. Op basis van het klimaatakkoord van Parijs is het de bedoeling dat na gebruik alle verpakkingsmaterialen terugkomen in de cyclus en een nieuwe basis vormen voor verpakkingen.

Ook in Nederland zijn er producenten die veel investeren in het ontwikkelen van duurzame verpakkingsproducten. Zij streven ernaar hun energie- en brandstofgebruik zoveel mogelijk te beperken. Bovendien maken zij kunststof verpakkingen en emmers van 100% gerecycled afval. Deze plastic producten zijn ideaal voor afnemers die voor hun product verpakkingen zoeken waarmee de negatieve impact op het milieu geminimaliseerd wordt. 

Verpakkingen geschikt voor diverse non-food toepassingen

Gerecyclede kunststof is afkomstig van gebruikte verpakkingen van consumenten en bedrijven. Recyclingbedrijven sorteren, scheiden en wassen het afval en maken er polypropyleen hars van. De emmers van gerecycled materiaal zijn geschikt voor allerlei toepassingen in de non-food branche, zoals het verpakken van verf en bouwmaterialen. Kunststof verpakkingen zijn lichter van gewicht dan glas of blik, wat een positief effect heeft op de vervoerskosten. Bovendien zijn dit soort verpakkingen stevig, wat ook gunstig is voor het transport.

Nog een groot voordeel van deze emmers is dat ze in iedere vorm en maat te maken zijn. Zoek je specifiek naar rechthoekige emmers? Of heeft een andere vorm je voorkeur? De kans is groot dat je niet lang hoeft te zoeken.

Geen ruwe olie en minder CO₂

Door gebruikt plastic opnieuw te verwerken, is er geen ruwe olie meer nodig. De CO₂-uitstoot vermindert bovendien met 90%. Plastic emmers van gerecyclede kunststof zijn te krijgen in steeds meer kleuren en vormen, en de kwaliteit wordt hoger. Zo kunnen steeds meer bedrijven die kunststof verpakkingsmaterialen gebruiken zich aansluiten bij de duurzame missie voor een groene toekomst! 

0 Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like