Hout het natuurlijke materiaal van de toekomst!

Hout: het natuurlijke materiaal van de toekomst!

0 Shares
0
0
0

In de bouw wordt steeds vaker gebruikgemaakt van hout. Zo zie je hout regelmatig terug bij overkappingen en tuinhuisjes, maar ook wordt houtskeletbouw populairder. Dit houdt in dat complete constructies van woningen van hout gemaakt worden. Het is ook niet gek dat hout zo populair is. Het is immers erg duurzaam en bovendien zorgt het voor een authentieke uitstraling.

Vurenhout en douglas hout: de meestgebruikte houtsoorten

Er zijn tal van houtsoorten verkrijgbaar die voor diverse binnen- en/of buitentoepassingen  gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan grenen, hardhout en western red cedar. De soorten die het meest populair zijn, zijn douglas hout en vuren. Douglas hout is naast de standaard blanke uitvoering ook in zwart verkrijgbaar. Dit hout zie je veel terug bij overkappingen en tuinhuisjes. Bij vurenhout heb je de keuze uit vuren balken, latten en planken.

Hout behandelen bij buitengebruik

In veel gevallen wordt hout buiten toegepast. Om ervoor te zorgen dat de levensduur verlengd wordt én het hout zijn originele kleur zoveel mogelijk behoudt (en dus niet vergrijst), kun je ervoor kiezen om het hout te (laten) behandelen. Ben je niet zo handig of heb je de middelen gewoonweg niet in huis om dit te doen? Er is ook geïmpregneerd hout verkrijgbaar dat direct gereed is voor buitentoepassing!

PEFC™ of FSC® keurmerk

Om zeker te weten dat het hout dat je in huis haalt afkomstig is uit duurzaam beheerd gebied, is het belangrijk om te letten op de aanwezigheid van een keurmerk. Beschikt het hout over een FSC of PEFC keurmerk, dan kun je ervan uitgaan dat het wel goed zit met de duurzaamheid!

Voor de aanschaf van hout kun je bij Sleiderink terecht!

Met twee vestigingen, een grote opslag en een eigen zagerij is Sleiderink Bouwmaterialen dé plek waar je moet zijn voor het kopen van hout. Je vindt hier vele soorten en maten hout die voor diverse toepassingen te gebruiken zijn. Weet je nog niet precies wat de beste keuze is voor jouw project? De productspecialisten van Sleiderink kunnen jou verder helpen!

0 Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like