Bouw

Daklekkage aantonen met een bouwkundige keuring

0 Shares
0
0
0

Een lekkage aan het dak kan veel schade veroorzaken, en het is daarom altijd een verstandige keuze om uw dak te laten controleren en in geval van een lekkage meteen te repareren. Wanneer u een woning op het oog hebt dan is het verstandig om ook het dak goed te controleren. Dit kan bijvoorbeeld middels een bouwkundig rapport. Zo’n rapport toont precies de gebreken van een woning aan, waaronder eventuele (dak)lekkage of gebreken die op korte of lange termijn verholpen moeten worden. 

Mogelijke schade

Een daklekkage kan veel schade opleveren, toch zeker als het regenachtig is. Denk hierbij niet enkel aan vochtplekken op de plaats van de lekkage, maar ook aan waterschade aan spullen die zich onder het lek bevinden. Daarnaast leent een vochtige plek zich natuurlijk voor schimmelvorming, wat nog veel meer schade aan kan richten. Wanneer u last krijgt van schimmel dankzij een daklekkage staat u nog een leuke klus te wachten. Dan is het namelijk van belang de schimmel eerst goed te verwijderen met chloor of schimmelverwijderaar en vervolgens zal de muur waarschijnlijk opnieuw geverfd moeten worden, omdat er veel vlekken op zullen zitten. Al met al is dat een zeer tijdrovende en kostbare klus die u liever zult willen voorkomen! Een bouwkundige keuring in Leiden, Rotterdam, Dordrecht, Gouda of een van de andere regio’s kan dus veel ellende voorkomen. 

Oorzaken van daklekkages

Lekkage aan een dak kan verschillende oorzaken hebben. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat de dakbedekking door hevige regenval of wind beschadigd of los geraakt is. In zo’n geval is het lek redelijk eenvoudig te verhelpen. Met nieuwe dakbekking is een dergelijke lekkage vaak snel opgelost. Een andere veel voorkomende reden van lekkage is een verstopte regenpijp. Als er dan veel regen valt en het water kan niet weg, blijft het water op het dak staan, wat de dakbedekking aantast. Op een gegeven moment zal het water er doorheen sijpelen. Dit komt vooral veelvuldig voor bij platte daken. U kunt dit echter eenvoudig voorkomen door uw regenpijp goed schoon te houden en deze van bladeren en andere vuiligheid te ontdoen. Zeker wanneer er bomen in de buurt van uw huis staan is het noodzakelijk om de leidingen tijdens de herfst goed in de gaten te houden, want er kunnen dan heel veel bladeren in de regenpijp vallen die verstoppingen veroorzaken.

0 Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like