werving

Werving en selectiebedrijven helpen bij het vinden van geschikte kandidaten in de bouw

0 Shares
0
0
0

Het selecteren en aannemen van de geschikte kandidaten voor specifieke banen is voor elke werkgever of opdrachtgever een enorme uitdaging. Naast het feit dat dit een moeilijk proces is, is het vaak ook relatief tijdrovend, tijd die er vaak niet is. Vooral in de bouw is de uitdaging nog grotere, omdat de planning en behoefte aan specifiek personeel continue in beweging is en verandert, werken met tijdelijke krachten en flexwerkers is dan ook niet ongebruikelijk in deze sector.

Om de opdrachtgevers en aannemers te ontzien zijn er tal van werving- en selectie bedrijven en organisaties die helpen en begeleiden in het proces van het zoeken, vinden, selecteren en aannemen van de geschikte kandidaten.

De personeelsplanning staat aan de basis van het wervings- en selectie proces

Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een werving en selectie bouw bureau, moet er als eerst een planning gemaakt worden met betrekking tot het aantal mensen die er nodig zijn per specifieke rol om een project af te ronden. Dit gaat van steigerbouwers, tot gevelmetselaars. Deze planning vormt de basis van het totaalplan.

Wanneer de planning is gemaakt kan er worden begonnen met het opzetten van een functieprofiel per rol. Veel werving- en selectiebedrijven in de bouw hebben een groot netwerk aan opdrachtgevers en potentiële kandidaten met specifieke kwaliteiten. Er kan dan ook altijd gekozen worden om vanuit deze pool kandidaten te zoeken. Een voordeel hieraan, is dat dit het proces relatief versneld en het faciliterende bureau de kandidaat al gescreend heeft.

Verantwoordelijke flexibiliteit is essentieel en geeft mogelijkheden en zekerheid aan werkgever en werknemer

Een werving- en selectiebureau in de bouw neemt in principe al het werk uit handen van de opdrachtgever, maar niet zonder goedkeuring. In bijvoorbeeld het selectieproces en de functieomschrijvingen wordt de opdrachtgever veelal gevraagd om aan te geven welke vaardigheden en bovenal welke competenties het belangrijkste zijn voor een specifieke rol.


Uitgelicht: actuele bouw vacatures

Er zijn tal van mogelijke constructies met betrekking tot het contract die vooraf besproken kunnen worden. Zo zijn er gevallen waarin specifieke rollen tijdelijk zijn, maar zijn er vaak ook openingen om banen permanent te maken. Voor opdrachtgevers is er ook in veel gevallen een optie om te beginnen met een detacheringsperiode om te zien of het zinvol is om een permanent dienstverband aan te gaan. Met dit type constructie wordt er voor de opdrachtgever een verantwoordelijke flexibiliteit gecreëerd met weinig risico’s

0 Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like