Een kleine tuin inrichten doe je zo

Een kleine tuin inrichten doe je zo

0 Shares
0
0
0

Wil je je kleine tuin omtoveren om er gezelliger uit te zien? Mogelijk moet je de juiste indeling plannen, omdat het opzetten van een beperkte ruimte in de tuin meer moeite kost. Je kunt op internet zoeken naar kleine tuin inspiratie. Bij De Hoeve Buitenleven kun je bijvoorbeeld een klein tuinhuisje bouwen. Je kunt ook de ruimte maximaliseren door een verticale tuin aan te leggen om de schoonheid van je buitenruimte te verbeteren. Een kleine tuin hebben is geen probleem. De compacte ruimte kan op een bepaalde manier worden ingericht om het aangenamer en functioneler te maken. Hier zijn enkele ideeën om je kleine tuin te versieren.

Klein tuinhuis installeren

Heb je extra ruimte nodig in je huis? Dan kun je een blokhut in je tuin bouwen. Door de juiste uitvoering en maatvoering te kiezen, kan een tuinhuis een statement zijn in je buitenruimte. Deze cabine is functioneel. Omdat hij is gemaakt van een stevige muur en dak, kun je deze cabine gebruiken als werkruimte. Daarnaast kun je het ook gebruiken als magazijn voor het opbergen van je tuingereedschap. Een mooi ontwerp van een tuinhuis zal je buitenruimte esthetischer kunnen maken.

Verticale tuin creëren

Een verticale tuin is de beste oplossing als je niet genoeg ruimte hebt om wat planten op de grond te laten groeien. Je kunt de potten aan de muur hangen. Er zijn verschillende soorten planten die je in je verticale tuin kunt laten groeien. Je kunt bijvoorbeeld sommige kruiden, bloemen en andere kweken. Als je wat bomen in de tuin hebt staan, kun je de bloempotten ook aan hun takken hangen. Je kunt de hangende mand schilderen met kleurrijke verf om hem aantrekkelijker te maken. Zorg ervoor dat de potten die je ophangt de afvoergaten hebben om overtollig water te voorkomen.

Klein terras opzetten

Je hoeft geen grote oppervlakte in je tuin te hebben om een ​​ontspannende buitenruimte te creëren. Het terras kan op de hoek van je tuin worden gebouwd. Vervolgens kun je comfortabele tuinmeubelen toevoegen, zoals een bank. Om het een tijdelijke uitstraling te geven, kun je wat bloemen en verlichtingsarmaturen plaatsen. Als je van warm weer wilt genieten, plaats je de buitenmeubels op een zonnige plek. Vervolgens kun je een schaduw zoals een luifel of pergola installeren om jezelf en je meubels te beschermen tegen UV-stralen.

Wees creatief in het gebruik van plantenbakken

Je kunt je eigen plantenbakken maken om de schoonheid van je kleine tuin te verbeteren. Zo kun je gebruikte houten pallets omtoveren tot trapsgewijze plantenbakken. Je kunt ook een verticale plantenbak maken om wat bloemen of kruiden te kweken. Verticale plantenbakken zijn een ruimtebesparende oplossing in een kleine tuin. Aangezien de ruimte in je tuin beperkt is, zou je elke ruimte moeten kunnen maximaliseren. Je kunt bijvoorbeeld enkele hoekbakken toevoegen. In deze plantenbak kun je vetplanten en andere soorten planten kweken. Ten slotte kun je een groenere tuin creëren door plantenmuren te gebruiken. Je kunt je gewone muur, schuur of hek opfleuren door groenblijvende planten te laten groeien.

0 Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like