schoorsteen

Zonnepanelen op het dak van je bedrijf

0 Shares
0
0
0

Zonnepanelen zie je steeds vaker op de daken terugkomen. Veel verschillende huizen hebben zich er al aan gewaagd; het zelf opwekken van groene stroom. Het is een mooie en duurzame investering om zonnepanelen aan te schaffen. Maar nu hoef je niet alleen zonnepanelen op je eigen huis te leggen, ze kunnen ook op het dak van het bedrijfspand. Je kan namelijk zonnepanelen leasen zakelijk, waardoor je ook op de zaak groene stroom hebt. De zonnepanelen kunnen een behoorlijke smak met geld kosten. Daarom is het fijn dat je de zonnepanelen ook kan leasen. Zo hoef je niet in één keer een grote investering te maken. 

Goed voor de energierekening

Het zakelijk leasen van zonnepanelen kan je op meerdere websites onderzoeken, een voorbeeld hiervan is lens-energie.nl. Maar hoe werkt dat leasen nou precies? Bij het leasen van zonnepanelen stel je het dak van je bedrijfspand beschikbaar voor zonnepanelen. Je hoeft dan niet te investeren in zonnepanelen, maar krijgt wel de groene stroom die erdoor opgewekt wordt. Daarnaast heb je ook de zorgen van je eigen zonnepanelen niet, omdat het bedrijf waarvan je ze least nog de eigenaar is. Een voordeel van de zonnepanelen is dat hierdoor je energierekening omlaag gaat. Omdat je gedeeltelijk je eigen stroom opwekt via de zonnepanelen, gebruik je minder stroom van een energiebedrijf. 

Hoe werkt de plaatsing van de zonnepanelen?

Als eenmaal vanuit het bedrijf besloten is dat er zonnepanelen op het dak komen, is het tijd voor de volgende stap. Je wilt bij de aanleg van zonnepanelen een zo efficiënt mogelijke indeling. Hoe efficiënter de indeling des te meer zonnepanelen er op het dak geplaatst kunnen worden. Wat ook belangrijk is bij de plaatsing van zonnepanelen is dat de omvormer geplaatst moet worden. Het aansluitwerk moet vervolgens in de meterkast worden geplaatst op een handig plek. Het is belangrijk dat een goed bedrijf met veel ervaring dit voor jou doe, omdat anders sprake kan zijn van een onveilige plaatsing, of de zonnepanelen halen niet hun volledige rendement.

0 Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like