Geniet het hele jaar door van je tuin onder een overkapping

Geniet het hele jaar door van je tuin onder een overkapping

0 Shares
0
0
0

Is het niet zonde dat we maar een paar maanden van het jaar van onze tuin genieten, omdat het Nederlandse klimaat ons de rest van het jaar vaak in de steek laat? Ja! Maar kunnen we daar iets aan doen? Jazeker! Door het plaatsen van een overkapping bijvoorbeeld. Door een overkapping betrek je heel eenvoudig je tuin bij de leefruimte waardoor je het hele jaar door van je tuin kunt genieten. Zeker wanneer je voor gesloten wanden kiest en een haard of verwarming aan de binnenkant plaatst, is het ook in de winter heerlijk toeven. Overkappingen zijn er in alle soorten en maten: van hout tot glas en van gesloten dak tot een dak met lichtstraten. De keuze is aan jou.

Gezelligheid in je tuin met een veranda

Met een veranda haal je de leefruimte naar je tuin. De scheiding tussen het huis en de tuin vervaagt daardoor als het ware. De grote hoeveelheid aan lichtinval in combinatie met het buitengevoel zorgen ervoor dat een veranda al snel als een knusse ruimte aanvoelt. Veel aankleding is niet nodig. Vaak kom je met een (lounge)bank met wat gezellige kussens of een mooie eettafel met lekkere stoelen al een heel eind. Een veranda is daardoor de ideale plek om je vrienden of familie uit te nodigen en lekker lang na te tafelen of urenlang te kletsen.

Think outside the box

Een klassieke veranda is niet de enige oplossing om langer van je tuin te kunnen genieten. Soms moet je een beetje buiten de lijntjes denken en bestaande oplossing op een andere manier integreren. Een carport van aluminium is bijvoorbeeld niet alleen handig om je auto onder te zetten, maar kan ook uitstekend gebruikt worden als overkapping. De boog die je vaak in het dak ziet, creëert een ruimtelijk effect en het transparante polycarbonaat zorgt daarnaast voor maximale lichtinval. Een carport beschermt niet alleen auto’s tegen vrieskou en hagel, maar zorgt er ook voor dat jij langer buiten kunt zitten. Je huis lijkt er optisch groter door. Helaas heeft een carport ook een groot nadeel: hij is vaak niet gesloten waardoor je in de echt koude maanden genoodzaakt bent naar binnen te verkassen.

0 Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like