purmerend dakdekker van leeuwen

Alles over platte daken

0 Shares
0
0
0

Dit artikel zal u helpen beslissen van een plat dak systeem geschikt is voor uw huis van commercieel gebouw. Er zijn verschillende verschillende typen en toepassingen van platdaktechnologieën, en het kan moeilijk zijn om te bepalen welke geschikt is voor uw project. Elk systeem is bedoeld om het dak weer- en wind te maken, maar ook om het op zijn manier waterafstotend te maken. Elk systeem heeft echter een ander uiterlijk en een ander installatieproces.

Welke platte dak dakbedekking is de beste?

Om er zeker van te zijn dat u de beste beslissing neemt, is het vaak nodig om een professionele dakdekker te raadplegen. Die kan u helpen de verschillende aspecten van elke optie uit te leggen, zoals de elk zal kosten en hoe lang ze om zullen meegaan. Op deze manier bent u beter begonnen met u verder gaat met uw project voor een plat dak.

3 primaire dakbedekkingen bij een plat dak

De drie primaire platte daksystemen die u kunt bekijken, kunnen van elkaar verschillen, maar ze hebben allemaal kenmerken. Deze ontwerpen hebben elk hun eigen voor- en nadelen. Het kan nuttig zijn om de basisprincipes van elke benadering te begrijpen om een beslissing te nemen over wat uw dakbedekkingsproject heeft.

Gemodificeerd bitumen

Dit systeem is een dakbedekkingsoplossing waarbij gebruik wordt gemaakt van membranen op basis van asfalt met een meerlagig ontwerp, die worden gemaakt met kunststof (APP) of rubber (SBS) om ze flexibeler te maken. Wanneer meerdere lagen op elkaar afgestemd zijn, worden ze samengevoegd met behulp van hete lucht lasmachines om een waterdichte afdichting te creëren. Deze oplossing geniet de voorkeur omdat ze resultaten in een uniforme kwaliteit van de platen en omdat het platte dak beter bestand is tegen extreme temperaturen dan andere stijlen. Een hybride oplossing van beide technologieën kan worden gecreëerd door een ontwikkeld bitumensysteem te combineren met het opbouwdaksysteem.

Enkellaags van TPO

Dit is een eenlaagse constructie die vaak is gemaakt van kunststof membraanplaten (op basis van PVC of TPO). Veel berekeningen zullen van dat TPO het beste EPDM en PVC gecombineerd, maar uw eisen kunnen verschillen. Bij dit proces worden de afzonderlijke lagen aan elkaar gelast om een bescherming te bieden.

Het ontwerp van dit dakbedekkingsmateriaal is populair bij dakdekkers en gebouweigenaar omdat het gemakkelijk te installeren is het licht en duurzaam is. Bovendien hebben klanten lagere energierekeningen gezien als gevolg van de eigenschappen die worden geboden door de bleke kleuren van deze materialen.

Opgebouwd dak van BUR

Een dak met een opbouwprofiel bestaat uit vele lagen platen die vaak met elkaar worden verbonden. Over de naden van de vele lagen wordt deze waterdichte afdichting met teer en grind vastgezet. Al honderden jaren passen dakdekkers deze techniek toe. De grindbedekking biedt een uitstekende duurzaamheid en een uitgebreide dekking. De verouderings- en weerbestendigheid van het grindoppervlak is opmerkelijk.

Plat dak vervangen

Wanneer het tijd is om uw plat dak te vervangen, zijn er een aantal factoren waarmee u rekening moet houden.

Het is van cruciaal belang dat u elk aspect volledig begint te beginnen, zodat u erop kunt vertrouwen dat het op uw eisen en aan de structuur van het zal worden geplaatst, zal voldoen.

Dakbedekking is een van de belangrijkste keuzes die moeten worden gemaakt bij het vervangen van een plat dak en er zijn diverse andere elementen die in de toekomst moeten worden genomen, zoals de helling en het afvoersysteem. Verder zijn aspecten isolatie en de draagconstructie van het dak belangrijke bewegingen bij het onderhoud.

Hier zijn enkele zaken waar u aan moet denken voordat u uw plat dak laat vervangen, en enkele tips over hoe u dit correct kunt laten doen.

Dakhelling

Het woord “plat dak” misschien een dak dat absoluut plat heeft een kleine helling. Dit is om te voorkomen dat water zich ontwikkelt en schade veroorzaakt. Wanneer er geen rekening wordt gehouden met de helling op een plat dak, ontstaan de meest bijzondere problemen. Een slechtere ontwikkeling veroorzaakt problemen met de afwatering, wat leidt tot verslechtering van het dak.

Waterafvoer

Zonder een goedsysteem zal het water zich geleidelijk ontwikkelen naar uw plat dak en uiteindelijk door openingen van openingen. Hoewel alle daken een vorm van afwatering nodig zijn, is dit vooral belangrijk voor platte daken, omdat deze niet niet-hellende hellingen hebben.

Interne afvoeren

In veel gevallen worden binnenafvoeren geassocieerd met stedelijke omgevingen. Het water wordt van de structuur afgevoerd en aangesloten op regenpijpen voordat het wordt afgevoerd naar regenafvoer of rioolbuizen. Binnenafvoeren moeten met voorzichtigheid worden behandeld. Als een geblokkeerde of bevroren afvoer breekt, kunt u te maken krijgen met lekkages of een rioolafvoer als gevolg van water dat vastzit in de pijp.

Scuppers

Scuppers zijn afvoerkanalen die het water aan de zijkant van het dak vrij op de grond kunnen vallen. Als de scuppers groot genoeg zijn, raken ze niet verstopt, en omdat ze niet zijn aangesloten op binnenleidingen, zijn er geen problemen met risico’s als leidingen breken.

Dakgoten en regenpijpen

Al vele jaren maken mensen gebruik van dakgoten en regenpijpen om water af te voeren.

Isolatiewaarde

De R-waarde staat voor de hoeveelheid isolatie in het dak. Het is een meting van hoe effectief warmte kan worden overgedragen door de isolatie. De thermische prestaties zijn beter met hogere R-waarden. Verschillende soorten isolatie hebben verschillende R-waarden. Polyiso, of polyisocyanuraat, is een veel voorkomend type isolatiemateriaal met een uitstekende R-waarde.

Belastbaarheid dak

Een andere kritische factor om over na te denken als u van plan bent om uw dak te vervangen is de structurele belasting – dat wil zeggen, hoeveel gewicht de structuur kan houden. Dit zal u ook helpen bij het kiezen uit een reeks van platte dak materialen opties die beschikbaar zijn. Als u ooit twijfelt, neem altijd de moeite om uit te reiken naar een dakdekker voor hulp.

Dak repareren of vervangen?

Bepaal tien slots van het dak moet vervangen worden. Als de reparatiekosten zijn dan de kosten voor het vervangen van uw dak, verdient het de voorkeur het dak te vervangen. Aan de andere kant kunnen er vaak reparaties worden uitgevoerd die de levensduur van een plat dak verlengen. Als u niet zeker bent, vraag dan advies aan een professionele dakdekker. Het is tijd om contact op te nemen met een vakman als u uw keuzes heeft gemaakt. Het laten vervangen van een plat dak bik Dakdekker Purmerend kan minder dan u denkt, afhankelijk van de gebruikte materialen.

0 Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like