LEDs in de praktijk: real-world voorbeelden van duurzame verlichtingstoepassingen

LEDs in de praktijk: real-world voorbeelden van duurzame verlichtingstoepassingen

0 Shares
0
0
0

LED’s of licht-emitterende diodes zijn kleine lichtbronnen die worden geactiveerd door de beweging van elektronen door een halfgeleidermateriaal. Ze zijn super efficiënt en gebruiken veel minder energie dan traditionele gloeilampen. Dat betekent dat ze goed zijn voor het milieu en ook voor onze portemonnee. Led’s hebben een lange levensduur en gaan vaak jaren mee. Ze kunnen in een heleboel verschillende kleuren komen, dus ze zijn ook heel veelzijdig. Een van de meest gebruikte types is de led spot. De Led spot is geweldig voor het creëren van helder gericht licht. Ze worden vaak gebruikt in winkels of showrooms maar je kan ze ook thuis gebruiken om bijvoorbeeld kunstwerken te belichten.

Led spots in detail

Led spots zijn speciale soorten leds. Ze zijn ontworpen om licht te richten op één specifieke plek. Dat is handig voor wanneer je wilt dat iets extra aandacht krijgt. Ze kunnen heel fel zijn maar je kunt ze ook dimmen om precies de juiste hoeveelheid licht te krijgen. Led spots zijn ook goed voor het milieu. Ze gebruiken minder energie dan traditionele halogeen spots. Ze zijn beschikbaar in verschillende kleuren en maten, zodat je precies kan kiezen wat bij jouw stijl en behoeftes past. Ook hoef je led spots niet vaak te vervangen. Ze gaan namelijk heel lang mee. 

Over op led tl verlichting

Led TL Verlichting is een andere populaire keuze voor duurzame verlichting. Het staat voor ‘Tube Light’ en is vaak te vinden in kantoren, winkels en scholen. Ze zijn lang en dun en geven een zacht gelijkmatig licht. Led TL Verlichting is een slimme keuze als je grote ruimtes wilt verlichten. Ze zijn energie-efficiënt en gaan lang mee. Daarnaast geven ze een mooi diffuus licht dat prettig is voor de ogen. Je kan ook kiezen voor dimbare versies. Dat betekent dat je het licht kan aanpassen aan de behoeftes van het moment. Led TL Verlichting is daarnaast ook nog eens veiliger. Ze worden namelijk niet zo heet als traditionele TL lampen. 

0 Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like