woonkamer

Drie tips voor het kiezen van tegels voor in de tuin

0 Shares
0
0
0

Zou je graag nieuwe tegels willen kopen voor in jouw tuin? Dan zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan de uitstraling, het materiaal, de indeling en de eigenschappen van de tegels. In dit artikel geef ik je drie tips voor het kiezen van tegels voor in de tuin. 

1 Kijk naar de eigenschappen van het materiaal 

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel verschillende tegels beschikbaar in allerlei kleuren, vormen en maten. Ieder materiaal heeft weer andere voor- en nadelen. wanneer je op zoek bent naar tegels voor in de tuin, is het handig dat de tegels vorstbestendig, krasvrij en onderhoudsvriendelijk zijn. Een tegel dat aan al deze eisen voldoet zijn keramische tegels.

2 Kies de juiste formaat tegels 

Naast dat er allerlei verschillende tegels te koop zijn, heb je ook allemaal verschillende vormen en maten. Voor het kiezen van de juiste formaat tegels is het van belang om te kijken naar de grootte van jouw tuin. Het liefst wil je natuurlijk dat alles mooi in verhouding staat. Grote keramische tegels geven bijvoorbeeld een mooie uitstraling aan de tuin en zijn onderhoudsvriendelijk. Alleen moet dit wel passen in verhouding met de grootte van de tuin. 

3 Maak van te voren een indeling 

Het is belangrijk om van te voren na te denken over de ruimte die je wil gaan verharden. Het is namelijk niet aan te raden om de hele tuin aan te leggen met tegels, omdat dit de waterdoorlatendheid niet ten goede komt. Het is juist wel weer aan te raden om verharding af te wisselen met gras of grind. Zo voorkom je dat jouw tuin bij de eerste en beste regenbui onder water loopt. 

Zou je wel wat hulp kunnen gebruiken bij het vinden van de juiste tegels? Twijfel niet en neem een kijkje op https://www.ceramicavloeren.nl/.

0 Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like