3 manieren om flexibel te werken in een magazijn

3 manieren om flexibel te werken in een magazijn

0 Shares
0
0
0

Als je binnen jouw bedrijf flexibel te werk gaat, zul je weten hoe handig dit wel niet is. Voor sommige bedrijven is het lastiger om een flexibele werkwijze door te voeren dan voor andere. Binnen een magazijn zijn er bijvoorbeeld niet veel processen die je kunt aanpakken. Toch zijn er wel wat! In deze blog geven we je drie manieren hoe jij de werkprocessen in je magazijn flexibel kan maken.

Breed inzetbaar personeel

Binnen een logistiek proces komen veel verschillende werkzaamheden kijken. Het is logisch als jij deze verdeelt over verschillende medewerkers, zodat deze een specialisme opbouwen. Toch kan het ook slim zijn om dit niet te doen. Natuurlijk is het nooit verkeerd om iemand in dienst te hebben die van een bepaalde werkzaamheid iets meer af weet, maar het is niet de bedoeling dat je afhankelijk wordt van deze werknemer. Je kunt ervoor kiezen om jouw personeel flexibel te maken, door ervoor te zorgen dat iedereen elke werkzaamheid kan. Hierdoor kan jij makkelijker inspringen op ziekte, of verlof en zorg je ervoor dat het algemene proces ten allen tijde doorgezet kan worden.

Flexibele krachten

Jouw vaste werknemers zijn de basis waarop jij je logistieke proces bouwt. Maar, als het drukker wordt dan verwacht, zullen je vaste werknemers hier moeilijk op in kunnen springen. Om dit tegen te gaan, kun je flexibele krachten aannemen. Deze krachten hoef je geen vast urenaantal uit te betalen en kun je daardoor flexibeler inzetten. Merk je dat het drukker wordt dan verwacht? Schakel één of meerdere van je flexibele krachten in! Het is beter om een werknemer te veel te hebben dan een werknemer te weinig.

Zet een vloerconstructie in

Flexibel werken is niet alleen door te voeren in je personeel, maar ook in je bedrijfspand. Dit kun je door aan de hand van een vloerconstructie. Deze constructie zorgt voor extra opslagruimte, mocht het binnen jouw bedrijf soms schommelen in drukte. Vloerconstructies worden geleverd als bouwpakket en kun je dus opbouwen wanneer jij dit wil. Is er binnen jouw bedrijf sprake van jaarlijkse seizoensdrukte? Dan is een vloerconstructie hier de ideale oplossing voor!

0 Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like