wit

3 redenen om de gevel van je woning te reinigen

0 Shares
0
0
0

Zie je het vuil op je gevel zitten? Is er met graffiti gespoten door een stel kwajongens of is je gevel verkalkt? Kortom, kan de gevel van jouw woning wel een opfrisbeurt gebruiken? Dan is gevelreiniging vaak de eerste stap. Je gevel wordt er een stuk mooier van en straalt weer helemaal. Daarnaast zijn er nog meer redenen om de gevel van je woning te reinigen. Welke dat zijn, lees je in dit artikel. 

Een schone en frisse gevel 

Door je gevel te reinigen met een goede gevelreiniger maak je hem weer helemaal mooi schoon. Hierdoor krijgt het weer een frisse en nette uitstraling, wat voordelig is voor jezelf, maar ook voor de mensen die er langs lopen of bij je langs komen. Een vieze gevel op je woning staat immers niet erg fraai en kan een negatieve indruk geven van de woning, maar ook van jou als bewoner. De woning is dan ook meteen een stuk mooier wanneer je de gevel eens in de zoveel tijd reinigt.

Bescherming tegen kou en vocht

Naast dat het er gewoon veel mooier uitziet, heeft het ook een beschermende factor voor je woning. Door je gevel goed te reinigen zie je namelijk sneller waar beschadigingen ontstaan. Hierdoor kun je sneller handelen. Ook wordt er vaak een impregneerlaag aangebracht na de reiniging. Deze laag beschermt je originele gevel tegen invloeden van buitenaf. Denk hierbij aan de weersomstandigheden, zoals wind, regen en UV-stralen. Deze kunnen vervelende gevolgen hebben voor jouw woonbeleving wanneer ze doordringen tot je woning. Zo kan je energierekening een stuk hoger uitvallen door de tocht, maar kunnen er ook vochtplekken ontstaan of zelfs lekkage. Doordat er een beschermlaag tussen zit blijft de originele gevel langer mooi en voorkom je deze vervelende problemen. 

De waarde van je woning wordt verhoogt

Tot slot, zal een goed gereinigde gevel ook resulteren in een hogere waarde van je woning. In eerste instantie omdat potentiële kopers hierdoor een positiever beeld van het huis kunnen krijgen. Het ziet er immers een stuk mooier uit. Daarnaast zorgt het er ook voor dat de gevel minder snel beschadigt of slijt. Hierdoor hoeven eventuele kopers er niet snel zelf iets aan te doen, waardoor ze dit niet van de aankoopprijs hoeven af te praten. Heb je dus plannen om je woning binnenkort te verkopen? Dan kan het zeker geen kwaad om nog even naar je gevel te kijken. 

0 Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like