Interieur design

Tips bij het inrichten van een geheel nieuwe woning

0 Shares
0
0
0


Eindelijk is het zover! Je hebt het contract voor jouw nieuwe koopwoning of huurwoning ondertekend en over niet al te lange tijd ontvang je dan eindelijk de sleutels. Je kunt nu al niet wachten voordat je kunt gaan beginnen met klussen. Gebruik deze tijd echter goed om alvast na te denken over de inrichting van een nieuwe woning. Want het inrichten van een nieuw huis is zeker niet zo gemakkelijk als het lijkt. Laat je straks niet overrompelen wanneer je plots een compleet lege woning binnenstapt. Daarom is nú het moment om alvast over het interieur design na te denken. Zo kan je straks bij het ontvangen van de sleutels direct beginnen en zal het eindresultaat ook veel gemakkelijker te visualiseren zijn. 

Op zoek naar inspiratie 


Ieder uitgewerkt plan is natuurlijk ooit begonnen met een idee. Maar daar heb je wel de nodige inspiratie voor nodig. Gelukkig is het vinden van wooninspiratie tegenwoordig best wel gemakkelijk. Online zijn er ongelooflijk veel tips te vinden, bijvoorbeeld op verfrissende woonblogs of door Woonmagazines digitaal door te bladeren. Ook apps als Pinterest hebben veel te bieden.

Gebruik al deze informatie en breng ze samen tot één geheel. Welke materialen, kleuren en stijlen zie jij graag in je nieuwe woning terugkomen? Neem deze samen en plaats ze op een (digitale) moodboard. Dit kan nog het beste met Pinterest. Hier sla je eenvoudig al jouw favoriete afbeeldingen op en creëer je gemakkelijk je eigen, unieke wooninrichting. 

Denk niet alleen na over het kleurgebruik, de materialen en de meubels, maar besteed ook alvast de nodige aandacht aan de basis van het interieur. Hierbij kun je denken aan de wanden, de vloeren en de gordijnen. Wil je bijvoorbeeld dolgraag een pvc vloer betonlook naadloos laten leggen? Dan moet je wel zeker weten of alle meubels hierbij zullen passen. Start dus bij de basis en werk dan verder. 

Maak alvast een goede indeling

Het is lastig om de inrichting van tevoren te bepalen als je niet weet welke ruimte voor welke doeleinden wordt gebruikt. Zeker omdat je dan niet duidelijk weet hoe groot de ruimte zal zijn, dus ook niet hoe groot de meubels maximaal kunnen zijn. Daarom is het (zeker voordat je ook al daadwerkelijk meubels gaat bestellen) belangrijk om eerst de juiste indeling te bepalen. Meestal houden mensen de indeling van de oude bewoners aan, maar bij een nieuwbouwwoning kan je dit voor een groot deel zelf bepalen. Kijk daarom kritisch naar de ruimtes en bepaal welke ruimte voor welke doeleinden het meest geschikt. 

Soms mag je ook best wel wat lef tonen. Vind je die ene slaapkamer écht te klein en zou je die graag doortrekken? Doe dit dan. Nu kan het nog! Als je eenmaal in bent getrokken zal je echt niet zo snel meer veranderen van woonruimtes. Gebruik deze tijd dus ook om lef te tonen en jouw droomwoning te creëren. 

Schakel een interieurspecialist in 


Het is echt niet gemakkelijk om de juiste indeling en woonstijl te bedenken. Als het je echt niet lukt of als je meer verwacht, dan kan je altijd nog een vrijblijvend adviesgesprek met een interieurspecialist maken. Zij kunnen niet alleen al jouw vragen beantwoorden, maar ook nog eens de nodige tips & tricks geven. Wil je bijvoorbeeld je keuken spuiten, maar weet je niet zeker of dit voor de juiste sfeer zorgt? Dan zal hij of zij een onafhankelijk antwoord kunnen geven. Je doet er vervolgens mee wat je zelf wilt, maar het is fijn om over dat professionele advies te beschikken.

0 Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like