3 meetmiddelen uitgelegd

3 meetmiddelen uitgelegd

0 Shares
0
0
0

Het is belangrijk voor jouw veiligheid om af en toe te controleren of de apparatuur in jouw bedrijf nog precies voldoet aan wat het apparaat zou moeten kunnen. Hiervoor gebruik je meetmiddelen; welk meetmiddel je gebruikt, verschilt per wat je wil controleren. Maar, hoe weet jij eigenlijk wel meetmiddel je wanneer moet gebruiken? In deze blog zullen wij drie populaire meetmiddelen uitleggen, zodat jij deze vraag niet meer hoeft te stellen.

Installatietesters

Een installatietester gebruik jij wanneer je in jouw bedrijfspand een nieuw onderdeel hebt geïnstalleerd, zoals een gasleiding of een stroomkast. Natuurlijk verschilt er per onderdeel wat voor installatietester jij gebruikt, maar welke je moet gebruiken spreekt in principe voor zich. Door een installatietester te gebruiken, controleer jij of de installatie volledig op de juiste wijze is uitgevoerd, of dat er misschien nog fouten in zitten. Als dit laatste het geval is, moet dit zo snel mogelijk door een specialist aangepast worden, omdat het onveilig is om hiermee te werk te gaan.

Warmtebeeldcamera’s

Als jij sceptisch bent over de staat van jouw bedrijfspand, kun je dit controleren met een warmtebeeldcamera. Met zo’n camera vind je gemakkelijk gebreken in jouw gebouw, bijvoorbeeld gebreken in de thermische processen. Warmtebeeldcamera’s maken gebruik van de warmte van bepaalde grondstoffen om te kijken of alles nog in orde is. Is dit niet het geval? Dan laat de warmtebeeldcamera dit duidelijk zien. Warmtebeeldcamera’s zijn niet alleen goed om te gebruiken bij oude gebouwen, maar ook juist bij nieuwe: je kan hiermee controleren of het pand op de juiste wijze in elkaar is gezet.

Rookgasanalysemeters

De naam van dit meetmiddel geeft eigenlijk zijn functie al weg: een rookgasanalysemeter meet de mate van de aanwezigheid van rook en gas. Deze analyses worden voornamelijk uitgevoerd bij cv-ketels, omdat deze stoffen hier het makkelijkst vrij kunnen komen. Als de mate waarin deze stoffen vrij komen niet juist is, kan dit gevaarlijk zijn voor jouw werkomgeving. Het is daarom belangrijk om dit regelmatig te (laten) controleren.

Omega Meetmiddelen

Als jouw bedrijf niet beschikt over deze meetmiddelen, is het slim om eens een kijkje te nemen op de website van Omega Meetmiddelen. Hier vind je veel verschillende meetmiddelen, die de veiligheid in jouw werkplek helemaal terug kunnen brengen. Heb jij hier nog vragen over? De specialisten van Omega Meetmiddelen help jou graag om al jouw vragen te beantwoorden!

0 Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like