Verschillende soorten trappen voor je bedrijf

0 Shares
0
0
0

Er zijn verschillende trappen die gebruikt kunnen worden voor verschillende functies. Trappen kunnen namelijk gebruikt worden voor een makkelijke route naar een andere verdieping, maar ook als veiligheidsuitweg. Je kan de trappen namelijk ook als nooduitgang gebruiken, dit zie je vaak bij grote gebouwen. Bij een brand is het namelijk sneller en veiliger op via een buitentrap naar buiten te gaan. Maar welke trappen kan je dan het beste gebruiken voor je bedrijf? En wat zijn de voordelen van deze trappen?

Draaitrappen

Een groot voordeel van een draaitrap is dat deze trap maar weinig ruimte in beslag neemt. De trap kan namelijk al geplaatst worden op een oppervlak van 1 vierkante meter. De traptreden worden bevestigd aan een centrale paal. De draaitrappen kunnen open zijn, maar ze kunnen ook dicht zijn. Je kan zelf weten hoe je de zijkanten wilt hebben. Het nadeel van deze trap is toch dat je niet echt handig dingen mee kan nemen op de trap, dit komt omdat je weinig ruimte hebt op de trap. Je ziet ook veel draaitrappen buiten, deze trappen worden dan gebruikt als noodtrap.

Wenteltrappen

Een stalen wenteltrap lijkt erg op een draaitrap, maar er zijn duidelijke verschillen. Een wenteltrap loopt namelijk niet rondom een paal hierdoor neemt het minder ruimte in beslag. Een wenteltrap zie je voornamelijk in een grote aankomsthal in een bedrijf. Dit komt omdat een wenteltrap een mooie, grote en elegante uitstraling heeft. Wenteltrappen zijn er in verschillende soorten en maten en hierdoor kan je helemaal zelf de stijl van de trap bepalen. De traptreden kunnen bijvoorbeeld van hout zijn, maar ook van ander soort materiaal. Een wenteltrap wordt altijd op maat gemaakt, dit zorgt ook voor het nadeel van deze trap. Hierdoor stijgen de kosten van de trap namelijk heel erg. Een wenteltrap is namelijk erg prijzig.

Steektrappen

Een steektrap zie je voornamelijk bij woningen. Dit komt omdat het een comfortabele trap is, want er zitten geen bochten in de trap. Hierdoor kan je ook makkelijk spullen meenemen naar boven of naar beneden. Wat ook een groot voordeel is van deze trap is de prijs. De steektrap behoort namelijk tot één van de meest goedkope trappen. Het nadeel van een steektrap is dat het best wel veel ruimte in beslag neemt. Voor een klein oppervlakte is een steektrap niet aan te bevelen.

0 Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like