Een bouwtekening laten maken, waarom is dat nodig?

0 Shares
0
0
0

Eén van de eerste zaken waar je bij het bouwen of verbouwen van een woning rekening mee moet houden heeft betrekking tot het realiseren van een bouwtekening. Voor het laten maken van een dergelijke tekening geldt dat het in veel gevallen verplicht is omdat je ze nodig hebt voor het aanvragen van de zogenaamde omgevingsvergunning. In andere gevallen is het laten maken van een dergelijke tekening niet verplicht, maar wel sterk aanbevolen. Wil jij ook graag meer te weten komen over de bouwtekening en welke voordelen er nu precies allemaal aan verbonden zijn? Dan moet je zeker even de informatie doornemen die je hieronder terug kan vinden.

Is een bouwtekening laten maken verplicht? 

Een bouwtekening laten maken is soms verplicht. Op het ogenblik dat een bepaalde constructie die wordt toegevoegd aan het hoofdgebouw niet binnen de afgesproken afmetingen valt zal je kunnen vaststellen dat er een bouwtekening is vereist. Ze vormt namelijk een verplicht onderdeel voor het verkrijgen van de zogenaamde omgevingsvergunning. In andere gevallen is het laten maken van een bouwtekening geen verplichting. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer er eerder kleine verbouwingswerken uitgevoerd dienen te worden. Let wel, het niet verplicht zijn van een bouwtekening hoeft in de praktijk zeker niet te betekenen dat ze ook helemaal niet interessant is.

Is het anders ook interessant om een bouwtekening te laten maken?

Ook wanneer het laten maken van een bouwtekening niet wettelijk is verplicht zal je kunnen vaststellen dat het nog altijd zeer interessant kan zijn om ervoor te kiezen om een dergelijke tekening te laten maken. Dit omwille van verschillende redenen. De belangrijkste reden waarom het merendeel van de mensen er ook bij kleinere verbouwingen voor kiezen om zo’n technische tekening te laten maken is de zekerheid die ze erdoor kunnen krijgen. Het laten maken van een bouwtekening zorgt er namelijk in de praktijk voor dat je altijd beschikt over een document om op terug te vallen. 

Het gebeurt zeker niet zelden dat er tijdens het uitvoeren van verbouwingswerken bepaalde zaken niet helemaal gebeuren zoals in eerste instantie gevraagd. Dat is natuurlijk ongelofelijk vervelend. Wanneer er dan geen bouwtekening werd opgemaakt is het bijzonder moeilijk om te bewijzen dat jij het eindresultaat wel degelijk anders had gevraagd. Het gevolg hiervan kan dan ook zijn dat je niet tevreden bent over de geleverde werkzaamheden terwijl je er in principe niets aan kan doen. Een bouwtekening kan ook in bijvoorbeeld de rechtbank dus een waardevol document zijn.

Wil je zekerheid? Laat een bouwtekening maken!

Alle informatie die je terug hebt kunnen vinden op deze pagina heeft duidelijk gemaakt dat het laten maken van een bouwtekening je heel wat extra zekerheid kan opleveren. Bij het bouwen of verbouwen van een woning is het niet zelden zo dat er een aantal zaken niet helemaal zullen lopen zoals gepland. Dat is natuurlijk erg vervelend. Indien je ervoor hebt gekozen om een technische tekening te laten maken heb je altijd een document waar je op terug kan vallen. Dit mocht het nodig zijn zelfs in de rechtbank. Het mag dan ook duidelijk zijn, wanneer je gaat bouwen of verbouwen is even denken aan het laten maken van een bouwtekening bij We Build 4 You altijd interessant.

0 Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like