Welke verschillende kapstokken zijn er?

Welke verschillende kapstokken zijn er?

0 Shares
0
0
0

Er zijn veel verschillende kapstokken te vinden vandaag de dag. Van groot tot klein en van zwart tot wit, zie hier de nieuwste kapstokken. Maar wat zijn nou eigenlijk de verschillen tussen al die kapstokken? Wij vertellen het je. 

De bekende wandkapstok

Kapstokken bestaan al decennia en worden al heel lang in verschillende vormen gemaakt. Maar de bekendste en meest gebruikte kapstok is toch wel de wandkapstok. Deze kapstok hang voornamelijk op de gang en hangt in menig huis. De wandkapstok wordt uiteraard aan de wand bevestigd en is makkelijk te gebruiken. De kapstok wordt gekenmerkt door de haakjes die aan de kapstok hangen waar je jassen en kleding aan kunt ophangen. In tegenstelling tot veel andere kapstokken neemt een wandkapstok weinig ruimte in beslag. Doordat de kapstok aan de wand hangt houdt deze geen ruimte op de grond bezet. Het voordeel van een wandkapstok is ook dat je zelf de hoogte kunt bepalen. Je kunt de kapstok zo hoog of laag hangen als je zelf wilt.  

Een staande kapstok op de grond

In tegenstelling tot de wandkapstok bevindt de staande kapstok zich op de grond. Deze kapstok staat op de grond en kan dus verplaatst worden. Mede hierdoor vindt je staande kapstokken bijvoorbeeld vaak terug in cafés en/of restaurants. Vaak bieden staande kapstokken ook extra ruimte voor hoeden en paraplu’s, klik hier voor de opties. Echter neemt de staande kapstok wel meer ruimte in dan veel andere kapstokken. De armen en poten van de kapstok nemen namelijk meer ruimte in dan een wandkapstok bijvoorbeeld. Ook is een staande kapstok vaak minder geschikt voor kinderen en kan de hoogte niet aangepast worden. 

Lossen haken aan de wand

Een vorm van kapstokken die je steeds minder tegenkomt zijn losse kapstokhaken. Dergelijke kapstokhaken kun je los van elkaar aan de wand bevestigen. Voordeel hiervan is dat je veel vrijheid hebt. Je kunt er zo veel als je zelf wilt ophangen en je kunt ze ophangen waar je maar wilt. Zo kun je er bijvoorbeeld speels mee omgaan en ze niet recht naast elkaar ophangen. Of je kunt ervoor kiezen ze op verschillende plekken in huis op te hangen. Echter heb je hierdoor geen extra ruimte voor andere spullen en/of accessoires. Tevens moet je ook goed opletten dat je de kapstokhaken stevig bevestigd. 

Experimenteren met verschillende rekken

Ben je geen fan van een traditionele kapstok, maar heb je liever iets unieks? Dan is een kleding- of garderoberek misschien een goede optie. Een garderoberek is eigenlijk een combinatie tussen een schoenenrek en een kapstok en biedt dus ook ruimte voor beiden. Hierdoor is een garderoberek echt een eyecatcher in huis. Een toegankelijke optie is een kledingrek. Kledingrekken bestaan al heel lang maar zijn sinds kort weer in opmars. Kledingrekken zijn ook leuk voor in de woonkamer. Zo kun je altijd genieten van je kleding en jouw kamer meer sfeer geven.

0 Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like