Laat je trap renoveren en geniet weer jaren lang

Laat je trap renoveren en geniet weer jaren lang

0 Shares
0
0
0

Staan er binnenshuis allerlei klussen op je lijstje, zoals een keer de muren verven, een nieuwe vloer leggen of kunstwerken ophangen? Het najaar is de periode bij uitstek om dit soort dingen eindelijk eens aan te pakken. Net zoals het opknappen van je trap. Die laatste klus is niet bepaald een makkelijke taak, maar gelukkig kan een specialist in traprenovatie je daarbij helpen. Staat iets zoals de open trap bekleden bij jou ook al lang op je to do list en zoek jij een specialistisch bedrijf om dit project voor jou aan te pakken? Lees dan snel verder, want bij Bouwmartengids hebben we in dit artikel alle mogelijkheden voor een renovatie van een open of een dichte trap op een rijtje gezet.

Waarom je trap laten renoveren?

Er zijn verschillende redenen om je trap te laten renoveren. Wanneer je dit door een specialist laat doen, wordt je trap bijvoorbeeld stukken veiliger. Naarmate je trap ouder wordt, wordt die glad en gevaarlijk omdat je traptreden versleten raken. Laat de treden bekleden met een materiaal voorzien van antislip-toplaag. Dan hoef je je nooit meer zorgen te maken over uitglijgevaar. Is je trap erg gehorig? Laat de nieuwe overzettreden toepassen met een speciale, geluiddempende lijm. Last but not least wordt je trap in een nieuw jasje naar jouw keuze gestoken. Daarna is de trap krasvast, slijtvast en heb je er geen omkijken meer naar.

Wat voor soorten traprenovatie zijn er?

Er zijn uiteenlopende methoden om een open trap te renoveren. Je kunt kiezen uit volledige of enkelzijdige traprenovatie. Natuurlijk is er geen plaats voor half werk. Het renoveren van een open trap vraagt om een vakkundige expert. Ieder onderdeel van de trap moet er netjes uitzien, want het is immers dagelijks zichtbaar als je de trap op- en afloopt. Bij een open trap liggen de voorzijde en achterzijde op het oog, dus is de afwerking van de trap zeer belangrijk. Maar heb jij een dichte trap? Dan is de achterzijde waarschijnlijk voorzien van een berging, trapkast of toilet. Bij een dichte trap zijn de treden namelijk verbonden met stootborden: de staande delen achter de traptreden die deze op elkaar aansluiten.

Stijlvol en veilig

Laat jij je dichte trap renoveren? Dan wordt die voorzien van nieuwe stootborden, overzettreden en sluitlijsten. Laat ook LED-strips onder de treden en de trapleuning monteren, dan geef je de trap gelijk een stijlvol uiterlijk en creëer je extra licht in de duisternis. Een expert op het gebied van traprenovatie zoals Stairz, staat voor traprenovatie in Rotterdam en in andere plaatsen in Zuid-Holland of een andere provincie. Zo ben jij verzekerd van een trap waar je weer jaren van kunt genieten!

0 Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like